Світ

Макрон закликав світ не зменшувати допомогу Україні

Макрон закликав світ не зменшувати допомогу Україні

Фото: Bild

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр приймає у Берліні президента Франції Еммануеля Макрона

Президент Франції Еммануель Макрон у неділю прибув до Німеччини із триденним державним візитом.

Президент Франції Еммануель Макрон застеріг світ від послаблення підтримки України в її захисті від Росії та закликав наростити її. Про це у неділю, 26 травня, він заявив під час свого візиту до Німеччини, пише Tagesschau.

Так, під час зустрічі з президентом Німеччини Франком Штайнмаєром у Берліні, Макрон заявив, що насправді говорячи про мир треба розуміти, що це можливість країни захищати свої кордони та свій суверенітет.

“Мир – це не відмова від принципів. Мир означає надання країні можливості захищати свої кордони і свій суверенітет”, – сказав Макрон.

Штайнмаєр погодився, що допомога Україні не повинна бути припинена і наголосив, що співпрацюючи, Німеччина та Франція зможуть подолати геополітичні виклики, з якими стикається Європа. Йдеться, зокрема, про війну Росії проти України та війну в Газі.

Поїздка Макрона до Берліна, Дрездена та Мюнстера – перший державний візит президента Франції до Німеччини за останні 24 роки.

Раніше Еммануель Макрон назвав умову для безпеки Європи. За його словами, європейці зіткнулись з Росією, “з силою, яка втратила стримування, і яка більше не хоче говорити нам, які її межі”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button