Світ

Макрон закликав створити армію Євросоюзу

Лідер Франції наголосив, що Європі потрібно бути незалежною у військовому відношенні, інформує 1NEWS.

Президент Франції Еммануель Макрон закликав до створення загальноєвропейської армії, щоб захистити Європу від Росії, Китаю і навіть США, наголосивши, що Париж є союзником Вашингтона, однак не повинен залежати від нього. Про це французький президент повідомив у відповідь на заяви глави США Дональда Трампа.

Так, Макрон підкреслив, що Франція не є “васалом” США.

“США це союзник, з яким ми поділяємо всі ризики, з якими ми проводимо найскладніші операції, але бути союзниками, не означає бути васалом, а щоб не бути васалом, ми не повинні залежати від них”, – заявив він.

За його словами, аби не залежати від США та будь-кого, Франція повинна робити ще більше як для своєї безпеки, так і Європи в цілому.

Крім того, лідер Франції додав, що Європі потрібно бути незалежною у військовому відношенні, як у сфері боротьби з кіберзагрозами, так і на морі, у повітрі та в космосі.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон закликає до створення спільної військової сили ЄС з моменту свого приходу до влади. Він заявив, що Європі необхідно зменшити свою залежність від американської міці, особливо після того, як президент США Дональд Трамп оголосив, що він розриває ядерний договір часів холодної війни.

Своєю чергою, Трамп уже не раз скаржився, що країни-члени НАТО не виконують своїх зобов’язань видавати на оборонні потреби принаймні 2 відсотки від свого валового внутрішнього продукту щорічно. Зокрема, глава Білого дому прокоментував ініціативу президента Франції про створення власної армії для захисту Європи, заявивши, що Франції спочатку треба заплатити НАТО.

 

 

 

Back to top button