Світ

Литва виділить кошти на реабілітацію українських військових

Литва виділить кошти на реабілітацію українських військових

Фото: Mr.TinDC/Creative Commons

Литва виділяє допомогу для України

Йдеться про виділення 12,7 млн євро на проєкти та програми, пов’язані з відновленням України та реабілітацією військових.

Уряд Литви погодив виділення для України нового траншу фінансової допомоги. Кошти, серед іншого, буде спрямовано на реабілітацію військових. Про це повідомляє Delfi.

Йдеться про виділення 12,7 млн євро на проєкти та програми, пов’язані з відновленням України та реабілітацією військових.

Зазначається, що на фінансування та реалізацію проекту Реновація та відновлення школи Зелений Гай у Миколаєві виділено 2,7 млн євро. Реалізацією відновлення школи займатиметься Центральне агентство управління проєктами і на це відвели 18 місяців.

На фінансування та реалізацію програми Реабілітація та реінтеграція поранених і постраждалих від війни в Україні планується виділити 10 млн євро.

Гроші виділяються на реконструкцію реабілітаційного центру травм спинного мозку Дніпровської державної університетської лікарні – до 2,5 млн євро; на реконструкцію відділення Unbroken Львівського міського реабілітаційного центру в селищі Брюховичі – до 5,6 млн євро;

Крім того, до 1,9 млн євро буде виділено для установ та організацій, що здійснюють діяльність, пов’язану з послугами реабілітації та реінтеграції, для зміцнення та розвитку послуг.

Планована тривалість реалізації програми становить 24 місяці.

Нагадаємо, Литва приєдналася до коаліції країн, які надають допомогу протиповітряній обороні України.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає від Литви військову допомогу у межах коаліції ППО – шість радарів Amber-1800.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button