Світ

Литва спрямує на відбудову України штрафи за недотримання санкцій

Литва спрямує на відбудову України штрафи за недотримання санкцій

Фото: Mr.TinDC/Creative Commons

Литва перераховуватиме на відбудову України штрафи за недотримання санкцій

Поправка діятиме до січня 2034 року. Кошти, отримані від штрафів і конфіскованого майна, підуть на відновлення України.

У Литві проголосували за поправку до закону, яка передбачає перерахування штрафів за недотримання санкцій до Фонду розвитку співробітництва та спрямовані на відновлення України. Про це повідомляє LRT.

Поправка діятиме до січня 2034 року. Згідно неї, кошти, отримані від штрафів і конфіскованого майна, у разі недотримання міжнародних або національних санкцій, будуть перераховуватися до зазначеного фонду. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку, пов’язану виключно з відбудовою та відновленням України внаслідок російської агресії.

“Таким чином мета полягає в тому, щоб Литва спільно сприяла відбудові України та продемонструвала рішучу позицію щодо надання підтримки Україні перед обличчям російської агресії”, – зазначила заступниця міністра закордонних справ Йовіта Нелюпшєне.

За її словами, Литва самостійно, не чекаючи рішень ЄС чи на міжнародному рівні, вживатиме заходів, які сприятимуть відбудові України.

Відповідно до Кодексу про адмінправопорушення, порушення міжнародних санкцій або обмежувальних заходів, встановлених литовськими законами, карається штрафом від 200 до 6 тисяч євро.

Нагадаємо, у США зробили рішучий крок до конфіскації заморожених активів РФ на користь України. Профільний комітет Палати представників США підтримав законопроект, який дасть змогу президенту Джо Байдену конфіскувати підсанкційні активи РФ.

Також повідомляося, що Єврокомісія узгодила 12 пакет санкцій проти Росії. ЄС планує розширити “чорний список” за рахунок представників військового, оборонного та ІТ-секторів РФ, а також “інших важливих економічних операторів”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button