Світ

Литва побудує на кордоні з Білоруссю та РФ додаткове загородження

Литва побудує на кордоні з Білоруссю та РФ додаткове загородження

Фото: МВС Литви

На кордоні з Білоруссю на ділянці близько 122 кілометрів нема фізичного бар’єру, а вздовж кордону з Росією – на 230 кілометрах

Агне Білотайте наголосила, що жодної вирубки лісу не потрібно, оскільки фізичний бар’єр буде встановлений у прикордонній зоні.

Уряд Литви ухвалив рішення про встановлення додаткового фізичного бар’єра на кордоні з Білоруссю та Росією в болотистій місцевості. Про це заявила міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте, повідомляє литовське державне медіа LRT в середу, 27 вересня.

“Необхідні додаткові заходи з охорони кордону, оскільки тільки цього року близько 700 нелегальних мігрантів не пройшли на в’їзд у болотисті місця на кордоні з Білоруссю, виявлено щонайменше 13 випадків контрабанди”, – сказала Білотайте.

Литва робить це дуже відповідально, разом із фахівцями з охорони навколишнього середовища, оцінюючи можливий вплив на природу. Уряд отримав запевнення екологів, що вплив на природу буде мінімальним, зазначила чиновнця.

За її словами, жодних додаткових втручань або вирубки лісу не буде потрібно, оскільки фізичний бар’єр буде встановлений у прикордонній зоні, тобто там, де встановлені системи моніторингу.

На кордоні з Білоруссю на ділянці близько 122 кілометрів нема фізичного бар’єра. Майже 58 кілометрів з них проходять поблизу прикордонних вод і близько 64 кілометрів сушею, поблизу струмків і боліт.

Уздовж кордону з Росією фізичного бар’єра немає приблизно на 230 кілометрах: майже вся ця відстань припадає на прикордонні води і близько семи кілометрів припадає на суходіл, поблизу струмків і боліт.

На тих ділянках, де державний кордон пролягає озерами і річками, фізичне загородження пропонується в цей час не зводити. Увесь кордон із Білоруссю і Росією, включно з місцями, де немає фізичного бар’єра, контролюється прикордонниками за допомогою систем спостереження.

Як ми вже писали, Литва встановлює фортифікаційні споруди на кордоні з Білоруссю.

Литва вручила Білорусі ноту через інцидент на кордоні

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button