Світ

Литовський журналіст і волонтер заявив, що вирушає на фронт в Україну

Литовський журналіст і волонтер заявив, що вирушає на фронт в Україну

Фото: instagram.com/mindaugas_official

Литовський журналіст Міндаугас Йонушас

До цього рішення його спонукала загибель парамедикині добровольчого батальйону “Госпітальєри” Ірини Цибух.

Литовський журналіст і волонтер Міндаугас Йонушас заявив про рішення вирушити на фронт в Україну як медик-доброволець. Про це у понеділок, 3 червня,  він повідомив на своїй instagram-сторінці.

“Я хотів би зробити коротку заяву. Те, що я зараз скажу, може когось здивувати, а для когось не стане великою несподіванкою. Я вирішив піти в армію. І пройти курси, щоб допомагати парамедикам на фронті. На цьому поки що все”, – написав Йонушас. 

У коментарі УП.Життя він розповів, що до такого рішення його спонукала загибель доброволиці медичної служби “Госпітальєри” Ірини “Чеки” Цибух

“Я вирішив стати медиком-добровольцем. Нема “Чеки” – тепер буду я. Смерть цієї Героїні спонукала мене до мобілізації. Я не романтизую фронт, а лише хочу спробувати зробити все, що мені під силу, щоб Україна жила”, – зазначив волонтер.

Він зазначив, що не знав Ірину “Чеку” особисто, проте вони дружили на Facebook. 

Відомо, що 25-річна менеджерка проєктів регіонального мовлення Суспільного та бойова медикиня добровольчого батальйону “Госпітальєри” Ірина Цибух загинула під час ротації на Харківському напрямку 29 травня. 1 червня їй мало виповнитися 26 років.

Раніше у Вільнюсі попрощалися з першим литовським добровольцем Іноземного легіону Тадасом Тумасом, який загинув, захищаючи Україну від російської агресії. 

Також повідомлялося, що в боях на сході України загинув 37-річний доброволець з Німеччини на ім’я Штефан. Боєць працював із безпілотним розвідувальним підрозділом. Їхнє укриття було підбито, і добровольця завалило уламками. Відкопали Штефана вже мертвим.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button