Світ

Лише 10% медиків-біженців з України отримали ліцензії у ФРН

Лише 10% медиків-біженців з України отримали ліцензії у ФРН

Фото: casagrandeaz.gov

Українські медики не можуть отримати ліцензію у Німеччині

У Німеччині відчувається значний дефіцит медиків. Однак через бюрократію лікарі змушені роками очікувати розгляду їхньої заявки на ліцензію.

Левова частка українських медиків, які приїхали в Німеччину як біженці, попри дефіцит лікарів, не можуть працювати за фахом. Про це у суботу, 3 серпня, повідомило видання WELT.

Зазначається, що з початку російського вторгнення в Україну понад 1 674 лікарів-біженців подали заявки на отримання медичної ліцензії в Німеччині, але оброблені були лише 187 заявок. Такими є дані, надані 14 федеральними землями з 16.

Видання уточнює, що довге очікування стосується не тільки українців, й всіх громадян з країн, що не входять до Європейського Союзу та повинні підтверджувати свій диплом. Час отриманням ліцензії на медичну практику зазвичай становить від 15 місяців до трьох років.

“Цей результат є жахливим. Ступінь бюрократії зараз також паралізує такі невідкладні процеси, як визнання лікарів”, – наголосив президент Німецької асоціації лікарень Геральд Гасс. За його словами, держава просто не може дозволити собі далі утримувати кваліфікованих працівників замість того, щоб направляти їх туди, де їх гостро потребують.

Прем’єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер звертає увагу на загальну проблему. “Той факт, що навіть 30 відсотків біженців війни з України не мають роботи в Німеччині, це значно нижчий відсоток, ніж у більшості інших європейських країн, свідчить про те, що наші правила неправильні”, – сказав він. Політик також закликає пришвидшити визнання професійних кваліфікацій, отриманих за кордоном.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині пропонують безробітних біженців відправляти назад в Україну.

ФРН виступає за “справедливе” розподілення біженців в Європі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 1 =

Back to top button