Світ

Лукашенко заявив про помилування громадянина Німеччини

Лукашенко заявив про помилування громадянина Німеччини

Фото: соцмережі

Крігер Ріко

Повідомляється, що рішення про помилування німецького громадянина ухвалено “з урахуванням усіх обставин”.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко помилував засудженого до страти громадянина Німеччини Ріко Крігера. Про це інформують білоруські ЗМІ у вівторок, 30 липня.

“Президент Білорусі Олександр Лукашенко ухвалив рішення про помилування громадянина Німеччини Ріко Крігера”, – мовиться у повідомленні.

Повідомляється, що рішення про помилування ухвалено “з урахуванням усіх обставин”.

Про смертний вирок громадянину Німеччини стало відомо 20 липня.

Раніше ми повідомляли, що засуджений у Білорусі до страти громадянин Німеччини Крігер Ріко попросив Лукашенка про помилування.

За версією білоруського слідства, Ріко нібито за завданням СБУ 4 жовтня вів у Осиповичах розвідку, фотографував територію військової частини, військову техніку, ділянку залізничних колій та вагони, а потім надсилав фото українським спецслужбам.

Також у Білорусі його звинуватили нібито у встановленні вибухівки на залізничних коліях. Вибух стався 5 жовтня. Наступного дня громадянина Німеччини затримали.

Нагадаємо, справа Крігера може бути пов’язана з його ймовірною причетністю до полку імені Кастуся Калиновського – білоруського добровольчого формування, яке воює на боці України у війні проти Росії.

Повідомлялося, що Мінськ забезпечив Берліну консульський доступ до засудженого “у повній відповідності до міжнародних норм і двосторонніх угод”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen + sixteen =

Back to top button