Світ

Лукашенко заявив про небезпеку контрнаступу ЗСУ

Лукашенко заявив про небезпеку контрнаступу ЗСУ

Фото: Пресс-служба Александра Лукашенко

Лукашенко боїться наслідків після контрнаступу ЗСУ

Олександр Лукашенко запропонував припинити бойові дії в Україні “обом сторонам” та без права переміщення військової техніки.

 

Можливий контрнаступ української армії призведе до “незворотної ескалації конфлікту” в Україні. Про це сказав формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко під час виступу з посланням до білоруського народу та парламенту у п’ятницю, 31 березня.

 

 

“Зараз багато розмов про контрнаступ ЗСУ. На мій погляд, це надзвичайно небезпечно. Це найгірше, що можливо за нинішніх умов. Тому що може перекреслити всі надії на переговорний процес і призведе до незворотної ескалації конфлікту”, – заявив він.

 

Також Лукашенко запропонував припинити бойові дії в Україні “з обох боків”.

 

“Спробую ризикнути запропонувати припинити бойові дії. Багато хто зараз, особливо в Росії може сказати, ми вже припиняли тоді на Донбасі, тоді була інша ситуація. Але з урахуванням цих умов припинити бойові дії, перемир’я оголосити без права переміщення, перегруповання військ з обох сторін, без права перекидання зброї, живої сили та техніки. Усі завмерли”, – запропонував білоруський лідер.

 

На його думку, потім мають бути розпочаті переговори, але якщо нібито “Захід вкотре спробує використати паузу в бойових діях”, Росія нібито має право використати всі види зброї.

 

“Тоді Росія зобов’язана залучити всю міць ВПК та армії для запобігання ескалації конфлікту. І фосфорні боєприпаси, і об’єднаний уран, і збагачений уран, все має залучити. Якщо в черговий раз буде обман і буде помічено хоч найменший рух через кордон України або з іншого боку Росії пересування військ та підготовка до атаки. Військові мене зрозуміють”, – сказав Лукашенко.

 

На його думку, всі питання “територіальні, відновлювальні” та інше потрібно і нібито можливо “вирішити за столом переговорів без попередніх умов”.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button