Світ

Лукашенко визнав, що в Білорусі авторитарна система влади

Він сказав, що зараз йде робота вже над третім варіантом Конституції Білорусі, і попросив голову Верховного суду підключитися до цієї роботи

Виконуючий обов’язки президента Білорусі Олександр Лукашенко, торкаючись роботи судів і суспільного життя, заявив, що в країні необхідно побудувати систему, яка б не була зав’язана на президенті.

Про це інформує 1NEWS.

Лукашенко визнав, що “зараз дуже багато розмов про те, що треба якимось чином перевлаштувати суспільно-політичну систему в Білорусі, змінити ситуацію в країні”.

Він сказав, що зараз йде робота вже над третім варіантом Конституції Білорусі, і попросив голову Верховного суду підключитися до цієї роботи.

“Я вважаю, що, незважаючи на те, що у нас дещо авторитарна система устрою суспільного життя, проте, президент оберігає і охороняє суди. Але це особистісний момент, а треба зробити так, щоб працювала система, яка не зав’язана на особистості, в тому числі Лукашенкові. Тому, я думаю, в новій Конституції ми гідно відобразимо систему устрою наших судів, виходячи з нашого з вами досвіду роботи за останню чверть століття. Але відповідально: вносьте пропозицію – розпишіться за цю пропозицію”, – заявив лідер Білорусі.

Джерело:  БелТА

Back to top button