Світ

Лубінець: ЮНІСЕФ обіцяє допомогу у відновленні Охматдиту

Лубінець: ЮНІСЕФ обіцяє допомогу у відновленні Охматдиту

Фото: ДСНС

Розбір завалів на місці удару по лікарні Охматдит завершено

Обмудсмен звернувся з листами до понад 800 своїх колег через російську атаку на Охматдит і висловив сподівання, що “світ нарешті прокинеться”.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) обіцяє допомогу у відновленні зруйнованої частини лікарні Охматдит. Про це уповноважений Верховної Ради з прав Людини Дмитро Лубінець сказав під час пресконференції у Києві, передає Укрінформ.

Омбудсмен повідомив, що терміново зв’язався з Реджіною де Домінічіс – регіональною директоркою ЮНІСЕФ в Україні, Європі й Центральній Азії, і попросив про пряму допомогу.

“Вчора у мене відбулося пряме спілкування з Муніром Мамедзаде – це керівник представництва ЮНІСЕФ в Україні, який підтвердив, що він отримав усі доручення, і ЮНІСЕФ готовий виділити фінансування для передусім надання допомоги тим дітям і сім’ям, які перебували в Охматдиті. Також вони працюватимуть над тим, щоб максимально швидко відновити цю лікарню”, – розповів Лубінець.

Обмудсмен додав, що звернувся з листами до понад 800 своїх колег – захисників прав людини у світі – через російську атаку на Охматдит і висловив сподівання, що “світ нарешті прокинеться”.

“Питання полягає не в Україні, питання полягає у виживанні всього демократичного світу. Питання у тому, яка країна буде наступною після України, щодо якої РФ продовжить свою агресію”, – підкреслив Лубінець.

Нагадаємо, вранці 8 липня Росія завдала низки масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. Росіяни вдарили по дитячій лікарні Охматдит у Києві.

Атака на Київ: серед загиблих – четверо дітей

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button