Світ

Лідерка французьких ультраправих Ле Пен постане перед судом

Лідерка французьких ультраправих Ле Пен постане перед судом

Марін Ле Пен постане перед судом

У вересні 2024 року Марін Ле Пен постане перед судом у справі про розтрату коштів Європейського Союзу.


Лідерка ультраправої французької партії Національне об’єднання Марін Ле Пен і ще 26 осіб постануть перед судом за привласнення державних коштів. Про це 8 грудня пише Franceinfo.

 

Справа стосується можливого привласнення коштів Європейського Союзу для оплати праці помічників депутатів Європарламенту, які насправді працювали на партію Національне об’єднання. Схема функціонувала у період з 2004 по 2016 рік, коли Ле Пен була євродепутаткою.

 

Судовий процес триватиме з 30 вересня по 27 листопада 2024 року, а обвинуваченими будуть Марін Ле Пен, її батько Жан-Марі Ле Пен та партія Національне об’єднання як юридична особа.

 

Національне об’єднання заявило, що “Марін Ле Пен не вчинила жодного правопорушення”.

 

Справа проти Ле Пен і її соратників тягнеться ще з 2015 року, коли вона була депутаткою Європарламенту, й пов’язана з підозрами у нецільовому використанні коштів ЄС на оплату праці неіснуючих помічників.

 

Прокурори стверджують, що з 2004 року євродепутати Національного фронту (попередня назва партії – ред.), зокрема Ле Пен та її батько, брали участь у схемі фіктивного працевлаштування помічників.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button