Україна

Енергетики стабілізують роботу мереж після атаки на Київщину


Енергетики стабілізують роботу мереж після атаки на Київщину

Електроживлення у столичному регіоні вдалося відновити за декілька годин, бо був досвід минулого року, зазначив Дмитро Сахарук.

Ремонтні бригади ДТЕК продовжують працювати над забезпеченням надійної роботи електричних мереж після атаки російських агресорів на Київ та Київську область 2 січня. Про це розповів виконавчий директор енерголдингу Дмитро Сахарук в ефірі національного телемарафону в середу, 3 січня.

За його словами, спочатку енергетики заживлюють мережі по резервним схемам, де це можливо, щоб швидко повернути світло. А потім ремонтують обладнання, щоб забезпечити надійність електроживлення.

Сахарук зауважив, що ще з квітня 2023 року ДТЕК готувався до можливих атак на енергосистему взимку і тому були підготовлені додаткові запчастини для швидкого ремонту енергооб’єктів.

“Гарний приклад, коли протягом буквально декількох годин було відновлення електроживлення в столиці та на Київщині через те, що були готові бригади, були готові запасні частини і всі спрацювали на відмінно, тому що був досвід минулого року”, – розповів він.

Нагадаємо, зранку 2 січня російські агресори випустили по Україні 99 ракет різних типів та 35 дронів-камікадзе. Силам ППО вдалося знищити 72 ракети та усі безпілотники. Внаслідок обстрілів загинули п’ятеро осіб, понад 100 – постраждали. Уламки збитих ракет завдали численних руйнувань, зокрема, пошкодили електромережі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button