Світ

Leica продавала Росії біноклі та приціли під час війни – ЗМІ

Leica продавала Росії біноклі та приціли під час війни - ЗМІ

Фото: Leica Camera

Одна з дочірніх компаній Leica через треті країни фактично постачає РФ лазерні далекоміри та нівеліри

Німецька компанія, попри обіцянку зупинити експорт, продовжила торгувати з РФ після вторгнення останньої в Україну.

Німецький виробник фотоапаратів Leica Camera AG після великої війни в Україні продовжив продавати країні-агресору Росії товари подвійного призначення: біноклі та приціли. Про це повідомило видання The Insider.

Компанія пообіцяла зупинити продаж товарів у Росію, проте насправді продовжила їхнє постачання. Зокрема, йдеться про біноклі з лазерним далекоміром та приціли нічного бачення.

Російське ТОВ Лейка Камера Раша (нині – ТОВ Вечірня зірка), що на 99% належить Leica Camera Austria GmbH, протягом 2022 року подало три митні декларації на ввезення біноклів та прицілів. Ці документи діють протягом кількох років.

Видання зазначає, що Leica не порушувала санкції: Євросоюз заборонив експорт у Росію біноклів та прицілів нічного бачення тільки в десятому пакеті санкцій, за рік після початку війни, 25 лютого 2023 року.

Іще один підрозділ Leica – швейцарська Leica Geosystems – через треті країни фактично постачає РФ лазерні далекоміри та нівеліри, що можуть використовуватися для корегування артилерійського вогню.

Таким чином, з травня по квітень 2023 року російські імпортери (Геооптик, Геоспектр, Русгеоком, Профприлад, ЦПІ) оформили 24 декларації на продукцію Leica Geosystems AG, завізши її через китайських і турецьких посередників. 

Ряд цих компаній раніше виступала постачальником Міністерства оборони та силових відомств РФ.

Нагадаємо, ЗМІ раніше заявили, що запчастини для літаків Boeing, Airbus та інших виробників надійшли торік у Росію в обхід санкцій.

Крім ЗМІ встановили, що європейські компанії постачають товари російським фірмам, які працюють на російську армію. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button