Світ

Ле Пен заявила, що прагне повного розриву з німецькими ультраправими

Ле Пен заявила, що прагне повного розриву з німецькими ультраправими

Фото: saltwire.com

Лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен

Розрив між ультраправими Франції та Німеччини знаменує собою кульмінацію місяців напруженості між двома партіями.

Лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен заявила, що її партія має “повністю порвати” з німецькою ультраправою партією “Альтернатива для Німеччини” (“АдН”), оскільки та стала занадто токсичним союзником напередодні європейських виборів. Про це Ле Пен у середу, 22 травня, сказала в ефірі радіо Europe 1, її цитує агентство Reuters.

Зокрема, вона вказала, що німецька партія, яка є другою за популярністю партією Німеччини, не має належного керівництва і потурає радикальним елементам всередині.

“Необхідно було терміново встановити санітарний кордон. “АдН” переходить від провокації до провокації”, – сказала Ле Пен.

Французькі та німецькі ультраправі нині входять до однієї політичної групи в Європарламенті – “Ідентичність та демократія”. 

Відомо, що “АдН” обговорювало депортацію з Німеччини людей з іммігрантським минулим. Крім того, партію звинуватили у тому, що її політики прикривають агентів Росії та Китаю. представник “АдН” Максиміліан Кра заявив, що не всі люди, які служили в СС, були злочинцями. 

Відомо, що Ле Пен понад десять років намагалася “детоксикувати” імідж партії, заснованої її батьком Жаном-Марі Ле Пеном, який був засуджений за мову ненависті за заперечення Голокосту. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button