Цікаве

Нікі Мінаж, Біллі Айліш, Кеті Перрі та інші музиканти підписали листа проти штучного інтелекту

Група з 200 музикантів, серед яких Біллі Ейліш, Нікі Мінаж, Кеті Перрі та інші, підписали відкритого листа із закликом до технологічних компаній не підривати людську творчість безвідповідальним використанням інструментів штучного інтелекту, які можуть красти голоси та зображення артистів.

Група з 200 музикантів підписала відкритий лист із закликом до технологічних компаній і розробників не підривати людську креативність за допомогою інструментів штучного інтелекту.

Список виконавців, які підписалися нижче, настільки потужний і різноманітний, що з нього можна створити чудовий склад Coachella — у ньому є Біллі Айліш, маєток Боба Марлі, Чаппел Роан, Елвіс Костелло, Грета Ван Фліт, Imagine Dragons, Джон Бон Джові , Джонас Бразерс, Кейсі Масгрейвс, Кеті Перрі, Мак ДеМарко, Міранда Ламберт, Мамфорд і сини, Нікі Мінаж, Ной Кахан, Перл Джем, Шеріл Кроу та Зейн Малік тощо.

При безвідповідальному використанні штучний інтелект створює величезну загрозу нашій здатності захищати нашу конфіденційність, нашу особистість, нашу музику та наші засоби до існування. Деякі з найбільших і найпотужніших компаній без дозволу використовують нашу роботу для навчання моделей ШІ… Для багатьох працюючих музикантів, художників і авторів пісень, які просто намагаються звести кінці з кінцями, це було б катастрофоюйдеться в листі.

Зазначається, що ці митці мають рацію. Моделі штучного інтелекту, які створюють нову музику, художні твори та написання, функціонують, навчаючись на величезних наборах даних наявної роботи. Уже зараз можна створювати переконливі дипфейки популярних виконавців, і технологія буде тільки вдосконалюватися.

Деякі компанії, такі як Adobe і Stability AI, працюють над музичними генераторами ШІ, які використовують ліцензовану або безоплатну музику. Але навіть ці інструменти можуть негативно вплинути на виконавців, які створюють музику для телевізійних рекламних роликів або інші ритми, які артист може ліцензувати для своєї роботи.

Джерело glamour.kyiv.ua

No Newer Articles

Back to top button