Світ

Київ просить США дозволити бити ATACMS по РФ – ЗМІ

Київ просить США дозволити бити ATACMS по РФ - ЗМІ

Фото: wikipedia.org

Україна намагається домовитися зі США про удари ATACMS по аеродромах РФ

США дозволили використовувати свою зброю для ударів по території Росії, однак на ракети ATACMS заборона зберігається і досі.

Україна веде переговори зі Сполученими Штатами про отримання дозволу на використання балістичних ракет ATACMS для ударів по військових аеродромах на теренах Росії. Про це у четвер, 8 серпня, з посиланням на власне джерело повідомляє The Washington Post.

“Удари ATACMS потрібні для ураження винищувачів на російських аеродромах, які агресор використовує для ударів у відповідь. Це дозволить ЗСУ втримати взяті під контроль райони Курської області”, – зазначив співрозмовник видання.

ATACMS входили до пакета військової допомоги Україні на суму 300 мільйонів доларів, який президент США Джо Байден схвалив у березні 2024 року. 

Українська сторона вперше використала ці ракети вранці 17 квітня, уразивши російський аеродром у Криму на відстані приблизно 165 кілометрів від лінії фронту в Україні.

Україна мала унікальну можливість атакувати російську авіабазу Мальшево та знищити там російську авіацію, але США не дозволили використати для удару ATACMS. 

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський заявив, що російську бойову авіацію треба знищувати там, де вона є, всіма засобами, які тільки ефективні. Він підкреслив, що бити по російських аеродромах – це також цілком справедливо. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + seventeen =

Back to top button