Світ

Китайська фірма закупила у РФ мідь із окупованого регіону України – ЗМІ

Китайська фірма закупила у РФ мідь із окупованого регіону України - ЗМІ

Китай збільшив обсяги торгівлі з РФ

Quzhou Nova закупила щонайменше 3220 т мідного сплаву у злитках на загальну суму 7,4 млн. дол. у Дебальцевського заводу металургійного машинобудування

 

На заводі в окупованому Росією регіоні України, щодо якого зараз діють західні санкції, китайська компанія придбала зливки мідних сплавів на суму не менше ніж 7,4 млн доларів. Про це повідомляє Reuters.

 

Зазначається, що митна інформація, отримана від одного постачальника даних про комерційну торгівлю та звірена з двома іншими, надає одні з перших свідоцтв про торгівлю Китаю з окупованими Росією регіонами України з початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року.

 

Як пише видання, китайська фірма Quzhou Nova закупила щонайменше 3220 т мідного сплаву в злитках на загальну суму 7,4 млн. дол. у Дебальцевського заводу металургійного машинобудування в період з 8 жовтня 2022 року по 24 березня 2023 року. Завод розташований у Донецькій області на сході України.

 

Як зазначили в Quzhou Nova, вона не має імпортних та експортних операцій, пов’язаних із торгівлею мідними сплавами у злитках.

 

Коли агентство Reuters показало деталі експорту в митному документі Quzhou Nova, у компанії 23 березня заявили, що “документ не має печатки та підпису”, і запропонували зв’язатися з митницею щодо цього питання.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button