Світ

Китай заявив, що співпрацюватиме з Францією щодо війни в Україні

Китай заявив, що співпрацюватиме з Францією щодо війни в Україні

Фото: Посольство Китаю в РФ

Представник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей

Лі Хуей зустрівся з заступником керівника департаменту з питань політики та безпеки МЗС Франції Джонатаном Лакотом.

Посланець Китаю Лі Хуей у розмові з французькими дипломатами заявив, що Пекін буде співпрацювати з Парижем щодо війни в Україні. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Китаю.

Зазначається, що 11 березня Лі Хуей зустрівся з заступником керівника департаменту з питань політики та безпеки МЗС Франції Джонатаном Лакотом.

Сторони обговорили китайсько-французькі відносини, а також “українську кризу”, як у Китаї називають вторгнення РФ в Україну.

За словами спецпредставника Китаю, “зараз найневідкладніше – охолодити ситуацію та знайти вихід для припинення вогню та якнайшвидшого завершення війни”.

“Китай готовий і надалі підтримувати тісні контакти з Францією щодо кризи в Україні”, – зазначив він.

Представник МЗС Франції у свою чергу наголосив, що війна в Україні вплинула на європейську безпеку та міжнародний порядок. Він вважає, що Франція та Китай як постійні члени Ради Безпеки ООН мають більшу відповідальність і зобов’язання спільно сприяти вирішенню кризи. Франція готова продовжувати спілкуватися з Китаєм з цього питання на всіх рівнях.

Нагадаємо, представник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей заявив, що провів “відверті та дружні” переговори з українськими високопосадовцями у Києві. Раніше він відвідав країни ЄС та Росію.

Як повідомлялося, розвідка США заявила про посилення співпраці РФ та Китаю

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button