Світ

Китай заявив про викриття американського шпигуна

Китай заявив про викриття американського шпигуна

Пекін заявив про арешт громадянина Китаю за шпигунство на користь США

За шпигунство на користь американської розвідки було засуджено 52-річного громадянина Китаю на прізвище Цзен.


Влада Китаю заявила, що розкрила справу про шпигунство для Центрального розвідувального управління США. Про це йдеться в заяві Міністерства державної безпеки КНР, повідомляє Reuters.

Зазначається, що за шпигунство на користь американської розвідки було засуджено 52-річного громадянина Китаю на прізвище Цзен. Він працював у військово-промисловій групі та був завербований агентом ЦРУ під час перебування в Італії.

 

У Міністерстві держбезпеки уточнили, що чоловіка направили до Італії для продовження навчання. Там агент ЦРУ нібито встановив з ним близькі стосунки під час званих вечерь, прогулянок та походів до опери.

 

“Поступово Цзен став психологічно залежним від агента ЦРУ”, – йдеться у повідомленні.

 

Після цього, за версією відомства, агент ЦРУ почав вимагати від китайця отримання секретної інформації про збройні сили КНР. Натомість йому була обіцяна “значна компенсація” та допомога з переїздом до США разом із сім’єю.

Міністерство держбезпеки КНР не повідомляє подробиць про покарання чоловіка, зазначає лише про “примусові заходи щодо нього для своєчасного усунення збитків”. 

Нагадаємо, на початку місяця у США затримали двох військовослужбовців Військово-морських сил США, їх звинуватили у передачі секретних даних національної безпеки Китаю.

Шпигунська мережа. Польща викрила агентів Росії

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button