Світ

Китай відхилив запит США про зустріч глав Міноборони двох країн

Китай відхилив запит США про зустріч глав Міноборони двох країн

Китай відхилив прохання США про зустріч керівників оборонних відомств

Пекін відмовився від двосторонньої зустрічі Ллойда Остіна та Лі Шанфу в Сінгапурі, запропонованої Вашингтоном.

Китай відхилив прохання США про зустріч між керівниками оборонних відомств двох країн Ллойда Остіна та Лі Шанфу на щорічному форумі безпеки в Сінгапурі. Про це 30 травня повідомило агентство Reuters.

“Вночі КНР повідомила США, що вони відхилили наше запрошення на початку травня для міністра Остіна зустрітися з міністром національної оборони КНР Лі Шанфу в Сінгапурі”, – зазначили в Пентагоні.

Деякі аналітики вважають, що можливою причиною відмови є роздратування Пекіна санкціями Вашингтона проти Шанфу. Як відомо, щодо нього з 2018 року діють обмеження через закупівлю бойових літаків і обладнання у Рособоронекспорта.

У Пентагоні заявили, що вірять у відкрите спілкування для недопущення переростання “конкуренції у конфлікт”. Варто зазначити, що керівники оборонних відомств 2 червня відвідають Сінгапур, де проведуть двосторонні зустрічі з колегами з усього регіону.

Нагадаємо, американо-китайські відносини знаходяться на найнижчому рівні за останні десятиліття.

Раніше повідомлялося, що лідери G7 закликали Китай вплинути на Росію, щоб вона припинила військову агресію та вивела свої війська з України. У відповідь Пекін застеріг Велику сімку від спроб тиску на країну щодо Тайваню та інших спірних тем.

Китай погрожує війною через надання США зброї Тайваню на $500 млн

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button