Світ

Китай уперше проголосував за резолюцію ООН, в якій РФ названо агресором

Китай уперше проголосував за резолюцію ООН, в якій РФ названо агресором

Фото: Чжан Цзюнь / Twitter

Постійний представник Китаю при ООН Чжан Цзюнь

Китай вперше підтримав резолюцію Генасамблеї ООН, в які йдеться про російську агресію проти України та Грузії.


Китай уперше проголосував за резолюцію ООН, у якій Росію названо агресором, хоча раніше або утримувався, або голосував проти. Про це повідомив у Twitter постійний представник України в ООН Сергій Кислиця.
 
“Спроба РФ зняти згадку про агресію щодо України провалилася в ГА. Проти резолюції проголосували п’ять відомих борців з правами людини – РФ, Білорусь, Нікарагуа, Сирія, КНДР”, – написав Кислиця, супроводивши пост фото табло з результатами голосування.

 

Йдеться про резолюцію про співпрацю Організації з Радою Європи. Документ ухвалюється щорічно. В редакції 2023 року, зокрема, йдеться про російську агресію проти України та Грузії.
 

“Безпрецедентні виклики, які постали перед Європою після агресії Російської Федерації проти України, а до цього – проти Грузії, та припинення членства Російської Федерації в Раді Європи, потребують посилення співпраці між Організацією Об’єднаних Націй та Радою Європи, зокрема, з метою якнайшвидшого відновлення та підтримання миру і безпеки на основі поваги до суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності будь-якої держави”, – підкреслюється в резолюції.
 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button