Світ

Китай і Бразилія створять платформу “Друзі миру”

Китай і Бразилія створять платформу Друзі миру

Фото: МЗС Китаю

Селсо Аморім і Ван Ї провели переговори у Нью-Йорку

Платформа “Друзі миру” відіграватиме конструктивну роль у політичному врегулюванні “українського питання”, запевнили у Пекіні.

Китай, Бразилія та деякі інші країни Глобального Півдня домовилися створити платформу “Друзі миру”, в межах якої планують сприяти мирному врегулюванню “української кризи”. Про це сказав міністр закордонних справ КНР Ван Ї, повідомила пресслужба відомства у п’ятницю, 27 вересня.

“Друзі миру” будуть не закритою групою країн, а відкритою платформою, яка не прагне конкуренції та конфронтації, а веде інклюзивний діалог. Це відповідає зусиллям Китаю, Бразилії та країн Глобального Півдня, які прагнуть миру”, – сказав Ван Ї на зустрічі у Нью-Йорку з головним радником президента Бразилії з питань міжнародної політики Селсо Аморімом.

За словами очільника китайського МЗС, нова платформа створюється заради миру і повинна вітатися міжнародною спільнотою.

“Друзі миру” стане майданчиком для об’єктивних і раціональних голосів та відіграватиме конструктивну роль у політичному врегулюванні “українського питання”, – додав міністр.

У свою чергу Аморім згадав китайсько-бразильський “консенсус із шести пунктів” з врегулювання в Україні, який, як він сказав, “має велике значення”, але не уточнив для чого саме.

“Обидві сторони продовжуватимуть працювати разом та відігравати роль “друзів миру” і сприяти охолодженню ситуації у конфлікті”, – зазначив бразильський посадовець.

Нагадаємо, позиція Китаю щодо врегулювання війни Росії проти України полягає в тому, щоби негайно припинити вогонь та сісти за стіл переговорів, а також утриматися від санкцій.

У свою чергу президент Володимир Зеленський з трибуни ООН розкритикував “мирні плани”, які просувають Китай і Бразилія.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + 12 =

Back to top button