Світ

Китай і Бразилія просувають вигідний Росії “мирний план” щодо України – ISW

Китай і Бразилія просувають вигідний Росії мирний план щодо України - ISW

Фото: Х / Hua Chunying

Зустріч глави МЗС Китаю Ван І (праворуч) та головного радника із закордонних справ президента Бразилії Селсу Аморіма (лівроруч)

Аналітики зазначають, що на думку Кремля мирна формула Зеленського, яка ґрунтується на принципах міжнародного права, є “ультиматумом”.

Бразилія та Китай просувають свій так званий “мирний план” під назвою Політичне врегулювання української кризи з шести пунктів, ключові принципи якого сприятливі для Кремля.
Про це мовиться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Глава МЗС РФ Сергій Лавров, 9 вересня, зустрівся зі своїми бразильським та індійським колегами Мауро Вієйрою та Субрахманьямом Джайшанкаром на полях засідання Ради співробітництва Росії та країн Перської затоки (РСАДПЗ) у Саудівській Аравії. Міністерство закордонних справ Росії заявило, що Лавров обговорив війну в Україні з Вієйрою та Джайшанкаром, але не надало подробиць.

«9 вересня Лавров повторив шаблонні кремлівські наративи, які демонструють небажання Росії вести чесні переговори з Україною, стверджуючи, що мирна формула президента України Володимира Зеленського, яка дійсно ґрунтується на принципах міжнародного права, є “ультиматумом”, і що Росія ніколи серйозно не розглядала цей план», – пишуть аналітики.

В ISW зазначають, що Бразилія та Китай просувають свій мирний план Політичне врегулювання української кризи, ключові принципи якого сприятливі для Росії.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді також нещодавно підтвердив підтримку Індією миру в Україні на основі принципів міжнародного права, таких як повага до територіальної цілісності та суверенітету держав.

Як ми вже писали, Китай занепокоєний тим, що Україна дістала дозвіл на використання західної зброї на території Росії.

МЗС України відреагувало на “мирний план” Китаю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × two =

Back to top button