Світ

Кремль відреагував на смерть Навального

Кремль відреагував на смерть Навального

Фото: Анадолу

Олексій Навальний помер у російській колонії

Команда Олексія Навального повідомила, що попри офіційне повідомлення про смерть опозиціонера, “жодних підтверджень цього поки що немає”.

Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) Росії займається з’ясуванням причин смерті опозиціонера Олексія Навального. Але жодних окремих доручень для цього не потрібно. Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков у п’ятницю, 16 лютого.

“Відповідно до всіх чинних правил ФСВП займається всіма перевірками, з’ясуваннями, тобто не потрібно доручень, тому що з цього приводу є певне зведення правил, яким ФСВП керується”, – сказав він журналістам.

Також він не зміг підтвердити, що у Навального міг відірватися тромб, як про це почали повідомляти в ЗМІ.

“Я не знаю. Це мають медики з’ясувати”, – заявив він і долав, що про смерть Навального повідомили президенту РФ Володимиру Путіну.

Відповідаючи на запитання, хто повідомив про смерть Навального, Пєсков сказав: “З Москви було повідомлено”.

Водночас, команда Навального повідомила, що попри повідомлення ФСВП про смерть Навального, “жодних підтверджень цього поки що немає”.

А адвокат Навального Леонід Соловйов повідомив, що востаннє відвідував свого клієнта 14 лютого, і тоді з ним було все нормально.

Як відомо, у лютому 2021 року суд визнав Олексія Навального винним у “шахрайстві” в рамках справи Ів Роше. Тоді йому дали 2 роки та 8 місяців ув’язнення.

А у березні 2022 Навального визнали винним за статтею про “шахрайство, ” а потім в “образі судді”, призначивши 9 років колонії суворого режиму за сукупністю “злочинів”.

Вже у серпні 2023 року Навальний отримав 19 років в’язниці за шістьма статтями Кримінального кодексу РФ, серед яких було і звинувачення в екстремізмі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button