Світ

Кремль почав уникати термін “денацифікація”

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Скриншот

Кремль став уникати терміну “денацифікація”, але відмовитися від нього повністю не може

Під час опитувань у Росії з’ясувалося, що люди не тільки не можуть пояснити термін “денацифікація”, а навіть вимовити це слово їм важко.


 

Кремль відмовляється від терміна “денацифікація”: опитування показали, що його росіяни не розуміють. Про це повідомляє інформагентство Проект.


 


За даними співрозмовників агентства, приблизно, через тиждень після початку так званої “спецоперації”, соціологи на замовлення адміністрації президента РФ провели закриті опитування на тему ставлення росіян до основних тез пропаганди. Під час опитувань з’ясувалося, що люди не тільки не можуть пояснити термін “денацифікація”, а навіть вимовити це слово їм важко.


 


“Після цього у нас почався безлад – щотижня шукали нові слова, але нічого вдалого підібрати не вдалося”, – цитують слова співрозмовника, близького до Кремля.


 


Пропагандистам довелося скоротити кількість незрозумілих, але потрібних слів.


 


“У результаті, влада вирішила різко скоротити використання слова “денацифікація” в ефірі, але зовсім відмовитися від нього було неможливо – не можна просто забути озвучену президентом ціль. Це добре видно за ефірами програми Вести недели Дмитра Кисельова. У першому після початку війни випуску він не менш семи хвилин роз’яснював сенс “денацифікації”. Але вже в квітневих випусках він або не використовував термін взагалі, або робив це по разу за весь випуск”, – йдеться в повідомленні.


 


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button