Світ

Країни Північної Європи долучилися до гарантій G7

Країни Північної Європи долучилися до гарантій G7

Фото: Shutterstock

Лідери країн Північної Європи, зокрема, пообіцяли надавати Україні сучасну військову техніку

До гарантій для України від країн Великої сімки, крім скандинавських країн, також вирішила приєднатися й Іспанія.

Швеція, Данія, Ісландія, Норвегія та Фінляндія вирішили підтримати декларацію щодо гарантій безпеки для України, яку сьогодні погодили лідери . Про це свідчить загальна заява цих країн, опублікована в середу, 12 липня.

Лідери країн Північної Європи пообіцяли надавати Україні сучасну військову техніку та підтримувати ініціативи щодо навчання українських солдатів, щоб забезпечити довгострокову безпеку, стримати російську агресію та зміцнити економічну стабільність та стійкість нашої країни.

“Ми зобов’язуємося підтримувати Україну у процесі захисту її суверенітету та територіальної цілісності, відновлення економіки, захисту громадян та просування програми реформ, а також у процесі її інтеграції до Євроатлантичної спільноти”, – наголошується в заяві.

Іспанія також заявила про те, що приєднається до членів G7 з питання надання довгострокових гарантій безпеки для України. Про це йдеться в заяві іспанського прем’єр-міністра Педра Санчеса, яку наводить видання El Español.

За його словами, мета полягатиме в тому, щоб гарантувати Україні підтримку для розвитку своїх Збройних сил, щоб вони були спроможні оборонятися, а також своє ефективно стримувати РФ у середньостроковій і довгостроковій перспективі.

Він підкреслив, що ці гарантії безпеки не сильно змінять те, що Іспанія вже робить для України. Йдеться про надання військової допомоги та навчання українських солдатів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський подякував Великій сімці, країнам НАТО за підтримку України і гарантії безпеки для України на час руху в НАТО.

Гарантії G7: Зеленський заявив про перемогу

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button