Світ

Країни G20 планують розробити глобальну систему оподаткування великих корпорацій

Фінансові лідери країн Великої двадцятки (G20) до 2020 року розроблять зміни до системи оподаткування великих міжнародних корпорацій. Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

“Зміни будуть направлені на усунення двох недоліків у глобальному оподаткуванні. Усунення першого створить структуру, яка допоможе вирішити питання про те, коли податки будуть стягнені та чи варто їх виплачувати в тих країнах, де знаходяться покупці чи продавці. Усунення другого гарантуватиме, що транснаціональні компанії не будуть переводити свої прибутки в країни з низьким рівнем оподаткування”, – йдеться у повідомленні.

На думку лідерів G20, саме такі зміни допоможуть модернізувати міжнародну податкову інфраструктуру. Зазначається, що в першу чергу ці нововведення стосуватимуться таких глобальних гігантів, як Facebook, Google та Amazon.

Міністри фінансів і глави центральних банків країн Великої двадцятки проводять у неділю другий день переговорів. У перший день переговорів у суботу учасники обговорили стан і перспективи розвитку глобальної економіки. Країна, яка головує на цій зустрічі, – Японія.

Back to top button