Світ

Кожен п’ятий росіянин готовий вийти на мітинги протесту – опитування

Згідно з опитуванням Левада-центру, понад 20% росіян, щоб змінити життя на краще, готові брати участь у вуличних акціях і мітингах, кожний четвертий – готовий бути волонтером, інформує 1NEWS.

Дані опитування розміщені на сайті Левада-центру.

На питання «На що з перерахованого ви особисто готові або не готові піти, щоб досягти змін на краще» 22% відповіли, що готові брати участь у вуличних акціях і мітингах. 24% готові працювати волонтером у громадських і політичних організаціях, 30% – згодні брати участь у роботі громадських і політичних організацій.

Але більшість опитаних хотіли б досягти змін за допомогою більш пасивних способів: голосувати на виборах за партії або кандидатів, що пропонують близький їм план перетворень (71%), підписувати відкриті листи і петиції (53%), звертатися до органів виконавчої влади (49%).

Досягти змін за допомогою висунення своєї кандидатури на виборах різного рівня готові 10% опитаних, а підтримати грошима громадські та політичні організації – 8%.

Молоді люди (18-24 років) активніше за представників інших вікових груп говорили про свою готовність підключатися до роботи громадських і політичних організацій (45%), працювати волонтерами для позитивних змін у суспільстві (38%).

Опитування Левада-центру проведено 22-28 листопада 2018 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення (1,6 тис. осіб) у віці від 18 років і старше у 136 населених пунктах 52 регіонів. Дослідження проводилося вдома у респондента методом особистого інтерв’ю.

 

 

 

Back to top button