Світ

Кожен білорус має вміти поводитися зі зброєю – Лукашенко

Кожен білорус має вміти поводитися зі зброєю - Лукашенко

Фото: Пресс-служба президента Беларуси

Лукашенко пояснив, навіщо в Білорусі потрібне народне ополчення

За словами самопроголошеного президента Білорусі, опрацьовується питання створення народного ополчення.

Формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко провів у понеділок, 20 лютого, засідання Ради безпеки країни, на якому пояснив, навіщо створюється народне ополчення, повідомляє Белта.

Лукашенко зазначив, що в Білорусі “вибудовано ефективну систему оборони держави” на основі Збройних сил країни. Саме ЗС і вирішують найважливіші завдання захисту батьківщини.

Органи внутрішніх справ та внутрішніх військ, за його словами, відповідають за боротьбу зі злочинністю, охорону громадського порядку та громадську безпеку.

“Але ситуація непроста. Я вже не раз говорив: кожен чоловік, та й не тільки чоловік, повинен уміти, як мінімум, поводитися зі зброєю. Хоча б для того, щоб у разі потреби захистити свою сім’ю, свій будинок, рідний куточок землі та, якщо знадобиться, країну”, – наголосив самопроголошений президент Білорусі.

Лукашенко вважає, що “про всяк випадок” при кожній сільській раді треба мати народне ополчення. Воно буде включати групу до 50 осіб, які мають свою зброю на складі.

“Ми їх призиваємо для навчання – вони візьмуть свої автомати (переважно автомат, гранатомет, пістолет), щоб могли захистити свій будинок”, – уточнив він.

У разі воєнних дій, за словами Лукашенка, загони народного ополчення можуть трансформуватись у партизанський рух, бути резервом для територіальної оборони.

Нагадаємо, у травні минулого року Лукашенко поставив завдання Міністерству оборони спільно з МВС створити народне ополчення.

Дуда розповів, що чекає на Лукашенка в Україні


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button