Світ

Коронавірус обвалив китайську економіку

Через суворі заходи, спрямовані на запобігання поширенню інфекції, китайські підприємства були змушені закритися на багато тижнів

Спалах коронавірусу SARS-CoV-2 призвів до рекордного обвалу китайської економіки. У січні-лютому поточного року промислове виробництво в КНР скоротилося в річному обрахуванні на 13,5 відсотка, оборот роздрібної торгівлі впав на 20,5, а інвестиції в основний капітал – на 24,5 відсотка.

Про це повідомляє 1NEWS.

Через суворі заходи, спрямовані на запобігання поширенню інфекції, китайські підприємства були змушені закритися на багато тижнів. Оскільки влада в Пекіні минулого тижня оголосила, що пік епідемії в країні минув, аналітики очікують повільного відновлення виробництва і поліпшення економічних показників. Водночас експерти відзначають, що в багатьох районах відновлення виробництва йде повільніше, ніж очікувалося.

Згідно з офіційними даними, кількість нових випадків зараження SARS-CoV-2 в Китаї до початку тижня залишалися на низькому рівні. Водночас посилюється стурбованість щодо інфікованих, які повертаються в КНР з-за кордону. За повідомленням міністерства охорони здоров’я в Пекіні, у країні зареєстровано 14 летальних випадків від пневмонії COVID-19 і 16 нових випадків зараження SARS-CoV-2. При цьому 12 з цих випадків припадають на осіб, у яких вірус був діагностований після повернення з-за кордону.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button