Світ

Колишній міністр оборони Казахстану Мурат Бектанов затриманий за підозрою в бездіяльності влади під час протестів у січні – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Фото з відкритих джерел

Розпочато досудове розслідування за фактом бездіяльності по службі

Колишній міністр оборони Казахстану Мурат Бектанов затриманий за підозрою в бездіяльності влади під час протестів у січні. Про це повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на Генпрокуратуру Республіки.

“19 лютого 2022 року Генеральною прокуратурою розпочато досудове розслідування щодо колишнього міністра оборони Бектанова Мурата Карібаєвича за фактом бездіяльності по службі, за статтею 452 (бездіяльність влади) Кримінального кодексу Республіки Казахстан”, – йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

За даними Генпрокуратури, 20 лютого Бектанов був затриманий і поставлений в ізолятор тимчасового утримання за підозрою в скоєнні даного злочину.

“Інша інформація в інтересах слідства не підлягає розголошенню”, – додали в Генпрокуратурі.

За даними ЗМІ, керівництво Міноборони в особі Бектанова не забезпечило своєчасний захист стратегічних об’єктів протягом декількох днів під час січневих подій.

Мурат Бектанов, який очолював Міноборони з серпня 2021 року, був звільнений з посади 19 січня, після масових заворушень, що відбулися в країні. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв тоді заявив, що під час січневих подій Збройні сили через вкрай невпевнене і безініціативне керівництва ними не змогли гідно виконати покладені на них завдання, а міністр Бектанов не виявив командирських якостей.

1News за темою: Протести в Казахстані: В країні розпочався новий страйк нафтовиків

Нагадаємо, 2 січня в Казахстані в місті Жанаозен почалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли в масові протести у всій країні. 4 січня в Алмати сталися сутички протестувальників із силовиками. Люди вимагали відставки уряду.

У зв’язку з цим президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алмати, Алматинській і Мангістауській областях режим надзвичайного стану на період до 19 січня та комендантську годину.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button