Світ

КНДР заявила про випробування ракети Hwasal-2, що здатна нести ядерну зброю

Південнокорейські фахівці звернули увагу на те, що ракета північного сусіда летіла на низькій висоті.

Влада Північної Кореї стверджує, що провела 30 січня тренування з запуску стратегічної крилатої ракети Hwasal-2, здатної нести ядерну зброю. Про це повідомляє південнокорейське інформагентство Yonhap.

Офіційний Пхеньян зазначає, що запуск ракети у напрямку Жовтого моря “не мав негативного впливу на безпеку сусідньої країни”. Імовірно, малась на увазі Південна Корея.

Південнокорейські фахівці, аналізуючи викладенюі північнокорейською стороною фото, звернули увагу на те, що Hwasal-2 (з корейської “стріла”) летіла на низькій висоті. 

На темному корпусі ракети помітили білі смуги, що нагадували за зовнішнім виглядом ті, які були на раніше запущеній ракеті Hwasal-1.

Північна Корея вперше провела випробування крилатих ракет Hwasal-1 і Hwasal-2 у вересні 2021 року та січні 2022 року. До цього часу вона запустила ще кілька Hwasal-1 і Hwasal-2, які, як вважають, мають дальність польоту 1500 км та 2000 км відповідно.

Сам запуск крилатої ракети не є порушенням кількох резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють використання КНДР технології балістичних ракет. Однак він може становити серйозну загрозу безпеці, оскільки на таких ракетах можуть бути встановлені ядерні боєголовки.

Запуск ракети Hwasal-2  

 

Додамо, що очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов повідомляв, що Північна Корея є найбільшим постачальником зброї для Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button