Світ

КНДР заявила про розробку керованих снарядів для РСЗВ

КНДР заявила про розробку керованих снарядів для РСЗВ

Фото: Shutterstock/Fotodom

Північна Корея заявила про розробку нових керованих снарядів для РСЗВ

Випробування снарядів сталося на тлі поглиблення військової співпраці між Москвою та Пхеньяном.

У КНДР заявили про успішні випробування11 лютогонового керованого снаряда для реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) калібру 240 мм та системи управління польотом. Новинка розроблена фахівцями Академії національної оборони Північної Кореї. Про це повідомляє Yonhap.

Метою випробувань була перевірка бойових характеристик і оцінка точності ураження. В Пхеньяні вважають, що це вдосконалення істотно посилить вогневу міць РСЗВ та допоможе переоцінити стратегічну цінність і корисність ракетної установки.

Як відомо, КНДР тримає реактивні системи калібру 240-мм розгорнутими біля кордону з Південною Кореєю і погрожує у разі війни атакувати Сеул. Південнокорейські військові підтвердили проведення у Північній Кореї стрільбищ з РСЗВ. Вони виявили ракетну систему Півночі, що стріляла в бік Жовтого моря з району біля західного портового міста Нампхо. Однак вони не оприлюднили цю інформацію для громадськості, оскільки повідомляють лише про запуски балістичних ракет чи іншої великої зброї.

Зазначається, що нинішнє випробування сталося на тлі поглиблення військової співпраці між Москвою та Пхеньяном і високої імовірності того, що нові снаряди можуть бути експортовані до Росії для використання нею у війні проти України.

Деяких південнокорейські фахівці вважають, щоудосконалений 240-мм снаряд може мати подвійне призначення. З практичної точки зору КНДР може продавати їх у Росію, а з політичної – використовувати для тиску на Південь.

240-мм боєприпаси можуть використовуватись у російських реактивних системах Чебурашка (БМ-24 розробки 1950-х років), однак цей калібр не є стандартним для російської армії. Вважається, що вони виготовлялися в одиничних екземплярах.

До повномасштабного вторгнення кілька цих РСЗВ перебували на озброєнні підрозділів так званого “1-го армійського корпусу” терористичної “ДНР”. У російській пропаганді їх представляли як кустарний виріб, зроблений на тимчасово окупованій частині Донеччини.

Армія КНДР має цілу лінійку РСЗВ під калібр 240-мм, ті ж самі БМ-24 та модернізовані зразки під індексами M-1985, M-1989 та M-1991.

Нагадаємо, КНДР заявила про випробування ракети Hwasal-2, що здатна нести ядерну зброю.

Також повідомлялося, що Росія щонайменше дев’ять разів запускала балістичні ракети північнокорейського виробництва проти України. Про це заявив заступник постійного представника США при ООН.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button