Світ

КНДР п’ять днів поспіль запускає у Південну Корею повітряні кулі зі сміттям

КНДР п ять днів поспіль запускає у Південну Корею повітряні кулі зі сміттям

Фото: en.yna.co.kr

КНДР експортує своє сміття до Південної Кореї

У Південній Кореї не ризикують збивати такі кулі з міркувань безпеки. Тому вони безперешкодно приземляються у столиці та провінціях.

Північна Корея вже п’ять днів поспіль запускає у бік Південної Кореї повітряні кулі зі сміттям. Йдеться про сотні куль щодня з макулатурою та пластиком, повідомляє у неділю, 8 вересня, Yonhap із посиланням на Об’єднаний комітет начальників штабів.

Зазначається, що  увечері у суботу КНДР запустила близько 200 повітряних куль зі сміттям, а вже у неділю зранку країна відновила таку “діяльність”.

Близько 50 пакетів сміття приземлилися в столиці та провінції Кьонгі після запуску в суботу, але жодних небезпечних матеріалів у них не виявили. В основному вони містили макулатуру, шматки пластику та пластикові пляшки.

У Південній Кореї повітряні кулі не збивають через побоювання щодо безпеки.

У відповідь на запуски повітряних куль військові Південної Кореї щодня із 21 липня вмикають антипхеньянські програми через гучномовці на кордоні.

З кінця травня Північна Корея запустила тисячі повітряних куль зі сміттям у відповідь на антипхеньянські листівки, які розсилають через кордон північнокорейські перебіжчики та активісти в Південній Кореї.

Запуск у неділю став 17-м раундом запусків повітряних куль з кінця травня.

Нагадаємо, з 28 травня Північна Корея запустила понад 3600 повітряних куль зі сміттям у бік Південної Кореї.

Як відомо, КНДР, окрім сміття до Південної Кореї, експортує ще зброю до РФ. Нещодавно стало відомо, чим РФ розплатилася.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − fifteen =

Back to top button