Світ

Кірбі повідомив, коли ЦАХАЛ може піти у наступ

Кірбі повідомив, коли ЦАХАЛ може піти у наступ

Фото: Тimes of Іsrael

У Білому домі заявили, коли Ізраїль зробить наземну операцію

Сполучені Штати з першої години після нападу бойовиків ХАМАС посилили комунікацію з Ізраїлем.

Ізраїль сам повинен вирішувати, як і коли проводити наземну операцію проти ХАМАСу. Про це у понеділок, 23 жовтня, заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

“Ми вважаємо, що Армія оборони Ізраїлю має сама вирішувати, як проводити операції. Ми не збираємося диктувати їм умови”, – заявив Кірбі.

Він підкреслив, шо США не можуть прогнозувати будь-які майбутні операції Ізраїлю. У той же час, Кірбі зазначив, що Сполучені Штати з першої години після нападу бойовиків ХАМАС посилили комунікацію з Ізраїлем, щоб мати інформацію про його стратегію, цілі та інші важливі аспекти. Він додав, що “ця взаємодія триває”.

Кірбі додав, що є кілька американських офіцерів, які мають відповідний досвід в операції, яку проводять ізраїльтяни і які знаходяться там, щоб поділитися своєю точкою зору.

У той же час, як повідомляє Axios, США відправили генерала морської піхоти та офіцерів для допомоги Ізраїлю у наземній операції проти ХАМАС. Вони консультуватимуть керівництво ізраїльських Збройних сил під час операції у секторі Газа.

За словами високопоставленого ізраїльського чиновника, до відправлених офіцерів морської піхоти входить генерал-лейтенант Джеймс Глінн. Він раніше очолював спеціальні операції морської піхоти та брав участь в операціях проти ІДІЛ в Іраку.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили масовану ракетну атаку на Ізраїль та проникли на його територію. У відповідь армія Ізраїлю оголосила про початок операції Залізні мечі і щоденно атакує об’єкти угруповання в секторі Газа.

За останніми даними, в Ізраїлі загинули понад 1400 осіб, у Газі заявили про 4100 жертв.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button