Світ

Кіпр не захищатиме порушників санкцій проти РФ – президент

Кіпр не захищатиме порушників санкцій проти РФ - президент

Кіпр дбає про свою репутацію

США і Велика Британія ввели санкції проти кількох кіпрських компаній, а також проти громадян та резидентів Кіпру, яких пов’язують із російськими мільярдерами.

Влада Кіпру не захищатиме порушників санкцій, а країна робитиме все можливе, щоб її репутація не була заплямована. Про це заявив президент Кіпру Нікос Христодулідіс, повідомляє Euronews.

У квітні США і Велика Британія ввели санкції проти кількох кіпрських компаній, а також проти громадян та резидентів Кіпру, яких пов’язують із російськими мільярдерами Алішером Усмановим та Романом Абрамовичем.

“Ми повинні розглядати цю подію як можливість раз і назавжди покласти край цьому конкретному питанню. Ми не можемо продовжувати просто говорити”, – йдеться у заяві.

Президент додав, що держава, уряд і приватний сектор дуже постраждали від такої ситуації.

“Я вважаю, що будуть нові обмеження або США, Великобританії, або ЄС. Повторюю, все, що потрібно зробити, буде зроблено. Це питання, з яким ми повинні покінчити”, – додав Христодулідіс.

Нагадаємо, уряд Кіпру закликав місцеві банки дотримуватися санкцій проти Росії. Пізніше стало відомо, що низка банків, у тому числі найбільший Bank of Cyprus, розсилає повідомлення російським клієнтам про закриття їхніх рахунків.

 Кіпр заморозив активи порушників антиросійських санкцій

Кіпр продовжив тимчасовий захист для українців

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button