Світ

Кім Чен Ин наказав збільшити ядерний арсенал КНДР “в геометричній прогресії

Кім Чен Ин наказав збільшити ядерний арсенал КНДР в геометричній прогресії

У КНДР хочуть різко наростити ядерний потенціал

Північнокорейський диктатор заявив про потенційні загрози, які вимагають від КНДР безперервно розширювати обороноздатність та посилювати здатність до превентивного удару.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин доручив збільшити кількість центрифуг для збагачення урану, щоб нарощувати ядерний арсенал “в геометричній прогресії”. Таке розпорядження він дав під час візиту до Інституту ядерної зброї та виробничої бази ядерних матеріалів збройового класу, повідомляє державна агенція KCNA.

“Останнім часом підступи ядерної загрози з боку американських імперіалістів і сил їх сателітів проти нашої республіки стають більш відвертими і перетинають червону лінію”, – наголосив Кім.

Відтак, за його словами, потенційні загрози вимагають від КНДР “безперервно розширювати та зміцнювати обороноздатність та посилювати здатність до превентивного удару”.

Кім Чен Ин також відвідав диспетчерську об’єкта зі збагачення урану, щоб ознайомитися із роботою його виробничих ліній, та спостерігав за випробуванням нової 600-мм реактивної системи залпового вогню.

Як пише KCNA, Кім сказав, що “відчув себе сильним”, коли побачив робоче місце під час візиту.

Центральне інформаційне агентство Кореї (KCNA) не вказало точного місця чи дати інспекції, але повідомило, що візит Кіма є частиною планів щодо посилення ядерного стримування країни.

Розвідувальні служби Південної Кореї та США вважають, що Північна Корея управляє установками зі збагачення урану на ядерному комплексі Кангсон поблизу Пхеньяна та на ядерному майданчику Йонбен.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея заявила, що успішно випробувала нову тактичну балістичну ракету під назвою Hwasongpho-11 Da-4.5, здатну нести надвелику боєголовку.

МЗС України рішуче засудило запуски балістичних ракет Північною Кореєю, здійснені 12 вересня, назвавши дії Пхеньяна “безвідповідальними”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + one =

Back to top button