Світ

Кім Чен Ин наказав стратити двох чиновників і закрити Пхеньян

Північна Корея також заборонила рибний промисел і виробництво солі в море, щоб запобігти зараженню морської води вірусом

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав стратити принаймні двох осіб, заборонив рибну ловлю в морі і заблокував столицю Пхеньян в рамках зусиль по захисту від коронавірусної інфекції та економічного збитку від пандемії.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Уряд Кіма також наказав дипломатам за кордоном утримуватися від будь-яких дій, які можуть спровокувати Сполучені Штати, тому що вони стурбовані очікуваним новим підходом обраного президента Джо Байдена до Північної Кореї”, – заявили журналістам законодавці після відвідування закритого брифінгу Національної розвідувальної служби (НРС).

Один із законодавців, Ха Тхе Син, процитував заяву Національної розвідки про те, що Кім виявляє “надмірний гнів” і приймає “ірраціональні заходи” у зв’язку з пандемією та її економічними наслідками.

Ха сказав, що НРС повідомила законодавцям, що в минулому місяці в Пхеньяні Північна Корея стратила високопоставленого чиновника, що займався обміном валюти, після того, як він визнав його винним в падінні обмінного курсу. Він процитував заяву НРС про те, що Північна Корея також стратила ключового чиновника в серпні за порушення урядових постанов, що обмежують ввезення товарів з-за кордону. Ці дві людини не були названі за іменами, відзначає видання.

Північна Корея також заборонила рибний промисел і виробництво солі в море, щоб запобігти зараженню морської води вірусом, повідомили в НРС законодавцям.

Нещодавно Північна Корея поставила свою столицю Пхеньян і північну провінцію Яган в режим суворої ізоляції у зв’язку з побоюваннями з приводу вірусів. На початку цього місяця вона ввела заходи по блокуванню та в інших районах, де чиновники виявили несанкціоновані товари та іноземну валюту, які були привезені в країну.

Північна Корея також зробила невдалу спробу хакерської атаки щонайменше на одну з південнокорейських фармацевтичних кампаній, яка намагалася розробити вакцину від коронавірусу, заявили в НРС.

Північна Корея стверджує, що не виявила жодного випадку коронавірусу на своїй території, проте це твердження заперечується зовнішніми експертами, хоч вони і стверджують, що країна докладає всіх зусиль для запобігання поширенню вірусу. Великий спалах може мати важкі наслідки, тому що система охорони здоров’я Північної Кореї залишається паралізованою і страждає від хронічної нестачі медикаментів, зазначає видання.

Джерело: УНН

Back to top button