Світ

Керівництво РФ позбувається залежності від ПВК Вагнер – ISW

Керівництво РФ позбувається залежності від ПВК Вагнер - ISW

“Вагнеровців” на фронті поступово замінюють регулярні російські війська

Приватна військова компанія Вагнер зменшила темпи вербування ув’язнених, оскільки перестає бути важливою силою на фронті.

Російське військове командування потроху відмовляється від опори на ПВК Вагнер та від використання ув’язнених як “гарматного м’яса”. Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни ISW.

Зазначається, що приватна військова компанія Вагнер зменшила темпи вербування ув’язнених, оскільки перестає бути важливою силою на фронті.

Як повідомлялося, засновник ПВК Вагнер Євген Пригожин заявив, що його компанія повністю припинила вербування ув’язнених.

На думку аналітиків ISW, швидше за все, ПВК Вагнер продовжить вербувати людей у в’язницях, хоча й робитиме це набагато меншими обсягами.

“Це явище узгоджується із загальною тенденцією повільної заміни “вагнерівців” на регулярні російські війська в районі Бахмута”, – заявили в Інституті вивчення війни ISW.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, у ПВК Вагнер уп’ятеро зменшилася кількість найманців. Кількість ув’язнених найманців становила 50 тисяч, проте наразі їх залишилося близько 10 тисяч.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button