Світ

Керівника російського Воєнторгу затримали за масштабне розкрадання

Керівника російського Воєнторгу затримали за масштабне розкрадання

Фото: Соцмережі

Керівник російського Воєнторгу попався на розкраданні в особливо великих розмірах

Затримано й співробітників компанії та співучасників у Москві, Північній Осетії, Ставропольському краї та Псковській області.

Керівника російської компанії Воєнторг затримано у справі про розкрадання в особливо великому розмірі при виконанні контрактів для потреб міністерства оборони РФ.  Про це з посиланням на пресслужбу міністерства пише Радіо Свобода.

Ім’я затриманого не згадується, але генеральним директором компанії з 2012 року значиться Володимир Павлов.

Повідомляється також, що затримано співробітників компанії та співучасників у Москві, Північній Осетії, Ставропольському краї та Псковській області. Їм висунуто звинувачення у шахрайстві в особливо великому розмірі, за що передбачено до 10 років позбавлення волі.

“За версією слідства, підозрювані з 2019 по 2022 роки закуповували продукцію – “армійські несесери” – через підконтрольні організації, після чого продали їх Міноборони через держконтракти приблизно за 625 мільйонів рублів. Слідство вважає, що сума завищена на 400 мільйонів”, – йдеться в публікації.

Зазначається, що “Воєнторг”, який залишається єдиним постачальником майна речової служби для російської армії, згадується в корупційній справі колишнього заступника міністра оборони Росії Дмитра Булгакова, заарештованого нещодавно через постачання до російських військ неякісного харчування за завищеною вартістю.

Повідомляється також про арешт колишнього начальника філії Будівельне управління Центрального військового округу Військово-будівельної компанії Сергія Сухова. Наприкінці липня військові слідчі порушили стосовно нього справу про шахрайство в особливо великому розмірі. Роботу Військово-будівельної компанії контролював арештований у квітні колишній заступник міністра оборони Тимур Іванов, якого звинуватили у отриманні від субпідрядників хабара у розмірі понад мільярд рублів.

Раніше, 26 липня, ми писали, що ФСБ затримала колишнього заступника міністра оборони РФ генерала армії Дмитра Булгакова у справі про корупцію.

Повідомлялося також  про затримання заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова – його підозрюють у хабарництві.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 − 1 =

Back to top button