Світ

Кенія оголосила вихідний, щоб посадити мільйони дерев

Кенія оголосила вихідний, щоб посадити мільйони дерев

Фото: ВВС

У Кенії оголосили державний вихідний, щоб люди висадили 100 мільйонів дерев

Дерева допомагають боротися з глобальним потеплінням, поглинаючи вуглекислий газ з повітря і виділяючи кисень в атмосферу.

Кенійці отримали спеціальний вихідний, щоб висадити 100 мільйонів дерев в рамках урядової мети – посадити 15 мільярдів дерев за десять років. Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що дана ініціатива покликана допомогти у боротьбі зі зміною клімату. Тож уряд направив до державних розплідників щонайменше 150 мільйонів саджанців. Передбачається, що для досягнення мети кожен кенієць має посадити щонайменше два саджанці, які видають безкоштовно, у спеціально відведених для цього місцях.

Крім того, уряд заохочує кенійців купувати щонайменше два саджанці, щоб висадити їх на власній ділянці.

У Кенії також запустили спеціальний застосунок Jaza Miti, що дає змогу реєструвати вид рослин, їх кількість і дату посадки. Додаток також допоможе людям висаджувати відповідні саджанці, підбираючи місця для посадки з відповідними видами рослин.

Очікується, що до кінця сезону дощів у грудні будуть посаджені 500 мільйонів дерев.

Раніше повідомлялося, що на берегах кенійського озера Туркана антропологи виявили сліди “нового” виду стародавніх людей, про який раніше ніхто не знав.

У рамках програми Зелена країна висаджено майже 400 млн дерев

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button