Світ

Казахстан заявив про нейтралітет у війні РФ проти України

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: facebook.com/modgovkz

Міноборони Казахстану підтвердило нейтральний статус країни у війні Росії проти України

Країна не підтримує ні ту, ні іншу сторону і не має наміру відправляти військових і техніку на українську територію, заявили в Міноборони.


 

Заступник міністра оборони Казахстану Султан Камалетдінов підтвердив нейтральну позицію країни з питання військового вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє видання Tengrinews.kz.


 


“Конфлікт Росії та України до Казахстану жодного стосунку не має. Ми не підтримуємо ні ту, ні іншу сторону. У цьому плані жодних питань бути не може”, – заявив Камалетдінов у кулуарах Сенату.


 


Крім того, у Міністерстві оборони Казахстану спростували інформацію про відправку військових і техніки в Україну.


 


“Інформація про нібито спрямування казахстанських військовослужбовців і військової техніки в Україну, яку поширюють у соціальних мережах і месенджерах, не відповідає дійсності. Рішення про направлення військового контингенту Збройних сил Республіки Казахстан для виконання міжнародних зобов’язань з підтримки миру і безпеки приймає парламент на підставі пропозиції президента”, – йдеться у заяві відомства.


 


Зазначимо, що 2 березня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв мав телефонну розмову із президентом Росії Володимиром Путіним.


 


“Я розмовляв із президентом Володимиром Путіним про розвиток торговельно-економічних відносин. Я сказав, що дуже важливо дійти згоди у ситуації в Україні шляхом переговорів”, – написав Токаєв у Twitter.


 


Скриншот: twitter.com/TokayevKZ


 


 


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button