Світ

Казахстан запроваджує диференційовані ціни на пальне

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Unsplash

Для казахстанцев будет установлена более низкая цена на топливо

У Казахстан в день заїжджає близько 4.5 тисяч одиниць вантажного транспорту, з яких близько 70% – це іноземний транспорт.

У Казахстані запровадять диференційовані ціни на дизельне паливо залежно від резидентства (громадянства), обсягів споживання та видів транспорту. Про це повідомив міністр енергетики РК Болат Акчулаков, пише Enkorr.

 

Акчулаков зазначив, що низькі ціни на пальне у Казахстані призвели до того, що щомісяця зростає його споживання на 120 тисяч тонн.

 

За словами міністра, для казахстанців буде встановлена ​​ціна на дизпаливо у розмірі 230-260 тенге за літр та введено ліміт у 100 літрів на добу для легкових машин та 300 літрів на добу для вантажівок. Для нерезидентів планується встановити вартість дизпалива у розмірі 450 тенге за літр.

 

За даними Прикордонної служби, в Республіку Казахстан щодня в’їжджає близько 4,5 тисяч вантажівок, з них 70% – іноземні. За словами міністра енергетики Республіки Казахстан, низькі ціни на автозаправних станціях у республіці призводять до зростання середньомісячного споживання приблизно на 120 тисяч тонн.

 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button