Світ

Капелюх Наполеона продали на аукціоні за майже два млн євро

Капелюх Наполеона продали на аукціоні за майже два млн євро

Фото: DIMITAR DILKOFF

Проданий на аукціоні капелюх Наполеона

Вважається, що ціна продажу була завищена через ажіотаж навколо виходу в прокат байопіку Рідлі Скотта Наполеон з Хоакіном Феніксом у головній ролі.

Капелюх, який носив Наполеон Бонапарт під час свого правління на посаді французького імператора, був проданий на аукціоні в Парижі за рекордні 1,932 млн євро. Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що чорний дворогий капелюх із хутра бобра, спочатку оцінювався в 600-800 тисяч євро. За словами представника аукціонного дому Drouot, досягнута ціна перевищила минулий рекорд іншого головного убору імператора, проданого за 1,884 мільйона в 2014 році.

П’єр Осене з аукціонного дому Drouot сказав, що проданий капелюх відрізняється від інших кокардою – скупченням стрічок різних кольорів, які Наполеон, як повідомляється, додав власноруч у 1815 році, коли подорожував Середземним морем до Антіба зі свого заслання на Ельбі, що призвело до тимчасового повернення до влади перед його остаточною поразкою при Ватерлоо.

Він також додав, що головний убір має чудове походження завдяки тому, що він залишався у власності однієї сім’ї протягом усього 19-го століття, нащадків посадовця Жана-Луї Нуазьє, який працював у палаці Наполеона.

Варто зауважити, що Наполеон носив капелюхи набік, щоб бути помітним на полі бою. Їхні вістря були розміщені паралельно плечам Наполеона. 

 DIMITAR DILKOFF

Раніше повідомлялося, що Apple TV випустив перший трейлер історичного фільму режисера Рідлі Скотта Наполеон.

Гітару з останнього туру Курта Кобейна продали на аукціоні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button