Світ

Канада збільшить витрати на оборону – Reuters

Канада збільшить витрати на оборону - Reuters

Фото: Marc Robichaud/CBC

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо

Річний оборонний бюджет Канади становить 22,8 млрд доларів. Протягом наступних 20 років його буде суттєво збільшено.

Канада має намір збільшити витрати на власну оборону. І якщо нині річний оборонний бюджет Канади становить 22,8 млрд доларів, вже за 20 років витрати на оборону досягнуть 53,7 млрд доларів. Про це у понеділок, 8 квітня, заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє Reuters.

Він зауважив, що поштовхом для такого кроку стала агресивна війна Росії проти України а також військовий вплив Китаю, що зростає. 

“Захист Арктики, а також розв’язання проблем із безпекою з боку Росії та Китаю означає, що Оттаві необхідно посилити свою оборону”, – сказав він.

Трюдо підкреслив, що Канада прагне зберегти і захистити заснований на правилах порядок, який дозволив людям в усьому світі процвітати протягом більшої частини минулого століття.

Відомо, що військові витрати Канади до 2030 року становитимуть 1,76% її валового внутрішнього продукту, що все ще нижче за цільовий показник НАТО у 2%, встановлений НАТО для держав-членів. Чиновники заявили журналістам, що конкретної дати досягнення позначки у 2% немає.

Також повідомлялося, що Канада в рамках нової військової допомоги передасть Україні партію приладів нічного бачення. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button