Світ

Канада заявила, що розгляне відправлення військових інструкторів в Україну

Канада заявила, що розгляне відправлення військових інструкторів в Україну

Фото: The Globe and Mail

Міністр оборони Канади Білл Блер

Голова канадського міноборони заявив, що військові в кожному разі будуть виконувати “небойові” функції.

Канада розгляне можливість відправки військових інструкторів в Україну, за умови виконання “певних умов”. Проте цих умов “поки що не існує”. Про це заявив міністр оборони Канади Білл Блер, повідомляє Global News.

Він зазначив, що всі канадські військові будуть направлені тільки для виконання “небойових” функцій.

За його словами, в Україні мають “змінитися” умови, перш ніж канадські війська зможуть повернутися в країну, де вони навчали українських солдатів на місці до російського вторгнення.

“Тепер обставини не дозволяють проводити навчання в Україні, але ми збираємося продовжувати навчання”, – заявив Блер.

Чиновник додав, Оттава провела з Києвом серію обговорень стосовно можливості повернутися після того, як будуть виконані умови. 

Посадовець додав, що “канадські Збройні сили не можуть відігравати жодної бойової ролі або того, що може бути сприйнято як бойова роль”.


Канада навчила понад 40 тисяч українських солдатів у рамках операції Об’єднувач, яка розпочалася 2015 року після окупації Криму Росією. Після російського вторгнення канадські військові перенесли свої навчальні операції до Великої Британії, Латвії та Польщі.

Як ми вже писали, раніше Білл Блер заявив, що Канада відкрита для відправки обмеженої кількості військовослужбовців в Україну. Канадські війська не братимуть участь у бойових діях, але готові навчати українських солдатів.

Додамо, що Україна підписала безпекову угоду з Канадою, яка передбачає, що Канада може проводити навчальну діяльність в Україні, “коли дозволять умови”.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button