Світ

Канада продовжила на рік дію програми підтримки українських біженців

Канада продовжила на рік дію програми підтримки українських біженців

Фото: Unsplash

Канада продовжила на рік програму міграційної підтримки українців

Міністерство імміграції, біженців та громадянства Канади продовжило на рік дію дозволу на екстрені поїздки між Канадою та Україною (CUAET).

Міністерство імміграції, біженців та громадянства Канади оголосило про продовження дії Канадсько-українського дозволу на екстрені поїздки (CUAET) – програми підтримки біженців з України. Про це у середу, 22 березня, повідомляється на сайті канадського уряду.

 

“Оскільки Росія продовжує своє незаконне та невиправдане вторгнення в Україну, Канада, як і раніше, підтримуватиме тих, хто був змушений тікати”, – йдеться у повідомленні.

 

Рішення означає, що українці та члени їхніх сімей зможуть до 15 липня 2023 року подати заяву на отримання візи CUAET за кордоном безкоштовно, а кожен власник такої візи зможе вирушити до Канади до 31 березня 2024 року включно.

 

Ті українці, які вже є власниками візи CUAET та перебувають у Канаді, матимуть час до 31 березня 2024 року, щоб безкоштовно продовжити чи змінити свій тимчасовий статус завдяки цим заходам.

 

Як повідомляється, українські біженці отримають одноразову фінансову допомогу, а також доступ до екстреного житла терміном до двох тижнів, якщо це необхідно, після прибуття до Канади.

 

Програма CUAET надає українцям та їхнім найближчим родичам будь-якої національності можливість залишитися в Канаді як тимчасовим резидентам на строк до трьох років.

 

Українці, які приїхали таким чином до Канади, можуть працювати та навчатися.

 

За офіційними даними, програмою CUAET скористалося понад 616 тисяч біженців з України.

 

 

Зазначимо, у 2022 році до Євросоюзу прибуло близько 16 млн. українців, 11 млн. з них потім повернулися в Україну, ще 1 млн. людей поїхали в інші країни, а близько 4 млн. біженців залишилися на території ЄС.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button