Світ

Канада передасть зброю для ЗСУ на $50 млн

Канада передасть зброю для ЗСУ на $50 млн

Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook

ЗСУ отримають від Канади стрілецьку зброю і боєприпаси

Новий пакет канадської допомоги передбачає виділення грошей на навчання українських військ.

Канада передасть Україні пакет військової допомоги на 64,8 млн канадських доларів ($47 млн ​​доларів). Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження. Відповідну заяву зробив міністр оборони Канади Білл Блер, повідомляє Reuters у п’ятницю, 18 жовтня.

Військова допомога, оголошена сьогодні, забезпечить Україну важливими ресурсами, необхідними для захисту від російської агресії. Канада продовжить робити все необхідне, щоб допомогти їй досягти перемоги, – сказав Блер.

Вказано, що новий пакет допомоги, який також передбачає виділення грошей на навчання українських військ, є частиною військового фінансування у розмірі 500 млн канадських доларів, яке прем’єр-міністр Джастін Трюдо зобов’язався виділити, і оголосив про нього в липні.

Загалом після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Канада вже виділила 4,5 млрд канадських доларів військової допомоги.

Нагадаємо, у вересні Канада почала тренувати українців на F-16. Пілоти пройдуть тренування за стандартною програмою, яка триває 6 місяців і включає 50 реальних вильотів. На фінансування цієї програми Канада виділила майже $300 млн.

Канада передасть Україні понад 2000 авіаційних ракет CRV7

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × four =

Back to top button