Світ

Кампанія SpaceX перенесла запуск на орбіту 60 міні-супутників

Американська компанія SpaceX перенесла, як мінімум на тиждень, запуск на орбіту чергової партії з 60 міні-супутників, призначених для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Запуск важкої ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX з 60 супутниками Starlink планувалося здійснити в четвер з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида), незважаючи на пандемію коронавірусу в США.

За даними командування космодрому, зараз там здійснюються необхідні запобіжні заходи для того, щоб знизити ризик поширення коронавірусу. Відкладаються практично всі заплановані космічні запуски.

Як повідомлялося, 18 березня SpaceX успішно вивела на орбіту чергові 60 інтернет-супутників Starlink, і довела орбітальне угруповання до 360 космічних апаратів. Сьогодні компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Власник компанії SpaceX Ілон Маск повідомляв, що для забезпечення мінімального покриття потрібно, щонайменше, шість запусків ракет із 60 супутниками, тобто 360 апаратів, а для середнього – 12 запусків, які дозволять створити угруповання з 720 апаратів.

 

 

 

Back to top button